Smartschool

 

Naar Emmaüs Smartschool Download de handleiding voor het eerste gebruik

 

Elk gezinslid zijn eigen account

Hoe?

 

! Let op ! We zijn volop bezig aan de opstart van het schooljaar. Nieuwe leerlingen hebben nog geen toegang tot Smartschool. Hou onze website in het oog. Vermoedelijke datum: 25 augustus.

 

Je kan het wachtwoord van een ouderaccount opvragen op het inlogscherm van Smartschool via de optie ‘wachtwoord vergeten’. Als gebruikersnaam gebruikt u dezelfde als uw zoon of dochter, namelijk voornaam.naam van uw kind. Bij het mailadres vult u het mailadres in dat bij ons gekend is. Elke ouder heeft een apart account, elk met een verschillend wachtwoord. Nadien ontvangt u op dit adres een mail met instructies om een persoonlijk wachtwoord in te stellen. Als u alle wachtwoorden heeft opgevraagd, kan u eventuele andere kinderen in het gezin koppelen, zodat u voor alle volgende bezoeken maar één keer moet inloggen.

 

Waarom is dit belangrijk?

Met Smartschool zetten we de stap om school te zijn die nog meer open en transparant is dan voorheen. Zo zijn onze leerlingen en ouders in staat om hun leerkrachten te bereiken, en omgekeerd. Ook zal u als ouder uw oudercontact online kunnen plannen volgens uw eigen schema. Onze leerlingen houden we op de hoogte van activiteiten en nieuws over vakken. Ze kunnen ook hun schoolagenda online raadplegen of taken digitaal inleveren. Omwille van de vele persoonlijke functies is het belangrijk dat de leerling toegang heeft tot zijn leerlingaccount en de ouders tot hun ouderaccount. Zo komt alle info bij de juiste persoon terecht.

 

Elke leerling een eigen mailadres

We hebben van elke leerling ook een eigen, persoonlijk mailadres nodig. Dit mailadres gebruiken niet alleen om een verloren Smartschoolwachtwoord te versturen, maar ook om je andere schoolaccounts in te stellen. Je kan op die manier gratis gebruik maken van Google For Education, Office365 en inloggen op de school-pc's en het school wifi-netwerk.

 

Smartschool App

Smartschool heeft ook een goede app waarop u alle schoolcommunicatie kan ontvangen. Deze is te downloaden in de App Store of in Google Play. In het veld 'platform' of 'mijn school' vult u emmaus.smartschool.be in

 

Belangrijk: stel je meldingenbeheer in

Smartschool kan u op verschillende manieren op de hoogte brengen van veranderingen binnen het platform. Standaard staan die allemaal aan. Dit kan als vrij veel worden ervaren. U kan echter zelf instellen van welk onderdeel u op welke manier wil verwittigd worden. Klik hiervoor na het inloggen op je naam linksboven en kies voor 'instellingen berichtgeving'.

 

Wat als het niet lukt?

Als u geen mail met instructies krijgt om een nieuw Smartschoolwachtwoord aan te vragen, kan u ons bereiken via smartschool@op-weg.be