Bezoek Bekaert Ingelmunster

Bezoek Bekaert Ingelmunster

Op maandag 22 januari 2018 bezochten de leerlingen van de derde graad elektromechanica, werktuigmachines, mechanische technieken en elektrische technieken, Bekaert Engineering te Ingelmunster. Bekaert is een wereldspeler in draadprodukten met vestigingen over de hele wereld. Zij produceren van champagnekurkdraden, over kabels voor hogedrukleidingen, tot het verstevigen van auto- en vrachtwagenbanden.

In Ingelmunster worden alle machines in eigen beheer volledig ontwikkeld en in 5 verschillende vestigingen gebouwd, verspreid over de wereld. Als machinebouwer is Ingelmunster de uitvalsbasis voor deze draadverwerkingsmachines met veiligheid en kwaliteit als prioriteit.

Na een korte voorstelling kregen de leerlingen volgens hun studiegebied een rondleiding. Zo kregen WM en MVT het hoog technologisch machinepark en montage afdeling  te zien. Ondertussen kreeg EIT een uitgebreide toelichting over het bekabelen en uittesten van diverse componenten, machines en installaties. EM zag hoe men bij  het aanpakken van productie problemen, via een ontwerp, komt tot het bouwen van een eigen PLC-sturing voor de vele toepassingen.

Een leerrijke voormiddag voor leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.

Hartelijk dank aan het team van Bekaert Ingelmunster voor deze boeiende voormiddag.