STEM in Emmaüs

 

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics: een waaier aan technologische, technische, exact- en toegepaste wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Emmaüs secundair is een ASO-BSO-TSO school en biedt je 2 STEM-leertrajecten aan:

*  Een theoretisch wetenschappelijk traject gekoppeld aan de ASO-studierichting Wetenschappen (2e graad) en Wetenschappen-Wiskunde (3e graad). In de 3e graad kan je jouw technologische kennis verbreden door als keuzevak een STEM-seminarie te kiezen. Daarin maak je kennis met nieuwe moderne technieken. In engineering projecten kan je creatief aan de slag met CNC-toepassingen en 3D-printing.

*  Een technisch-technologisch traject gekoppeld aan de TSO richting Elektromechanica. Reeds vanaf de eerste graad ga je aan de slag met technische toepassingen en projecten. Zo maak je kennis met de mogelijkheden van moderne technologieÎn. Je wordt ook uitgedaagd om bv. in robotica-projecten de technische mogelijkheden te verkennen. In de 2e en 3e graad krijg je naast de projectwerken ook de nodige theoretische en wiskundige basis om in het hoger onderwijs je STEM-studie verder te zetten.